Media & press

Löneförhandla som ett proffs!

Retorisk analys av Volodymyr Zelenskyj

Retoriska analyser av Sveriges partiledare

Intervju på Internationella stamningsdagen 2021

Funktionsnedsättning som en styrka - Funk i P1

Intervju och analys av Joe Bidens installationstal i Sveriges radio P4.

Intervju i P4 Dalarna

Intervju om finalplatsen på Företagare Galan och om snällhetens betydelse för skolor och arbetsplatser.

I mörkret med

Hör Filips medverkan podcasten I mörket med. Filip Reineby kallar sig den stammande retorikern och hyllas av några av landets främsta föreläsare som Sveriges nästa stora talare. Han brinner för att visa att alla kan bemästra sin kommunikativa förmåga och bli en briljant talare trots motgång och rädsla. Som barn blev han mobbad, något som satte djupa spår och ledde till depression och ångest i vuxen ålder. I det här avsnittet delar han öppet med sig av sådant han inte ens berättat för sina närmsta vänner. Idag mår Filip bra och med sin bakgrund sprider han budskapet om vikten av att vi är snälla mot varandra. Om stamning, mobbning, psykisk ohälsa, snällhet, välvilja, attityder, tala inför andra samt mycket mer och såklart live musik av Ulf Nordquist. Programledare Anna Bergholtz.

Nätverkspodden

Retoriktips för Linkedin.

Lyssna på ”Den stammande retorikern” Filip Reineby, som på bara några år byggt ett nätverk med nära 15.000 följare på Linkedin och få hans bästa tips på hur man når ut med sitt budskap på Linkedin. Han har gått en 3-årig utbildning inom retorik, kommunikation och ledarskap och arbetar som föreläsare, moderator och coach inom presentationstekniker och LinkedIn-optimering.

Trailer inför medverkan i P4 Örebro

Artikel i Annonsbladet 2020

I januari 2020 besökte Filip flera gymnasieskolor med sin föreläsning ”Ingen skulle bry sig, om du dog”.

I Ludvika var Annonsbladet på plats och i denna artikel kan du läsa mer om denna föreläsning.

"Om man är rädd för att tala inför en publik, hur ska man tänka då"

Intervju i Östgöta Correspondenten inför föreläsning för UF Sverige.

Krönika i DN åsikt

Efter Durmaz attacken under fotbolls VM 2018 publicerade DN åsikt Filips debattartikel som möttes av blandade reaktioner. En artikel om en annorlunda framtid – för att ge oss i Sverige en tankeställare om vårt eget beteende, om varför vi måste agera bättre mot dom som har det sämre.

En guide i konsten att våga tala inför andra

Läs en av Filips mest uppskattade guider i ämnet ”konsten att våga tala inför andra” och få konkreta tips på hur du blir en modigare och bättre talare.

Krönika i Kurera.

”Snälla människor kan förbättra världen över en natt, elaka människor förbättrar den inte alls.”

No more tough love

Dom som höjer rösten, blir aggresiva och som försöker motivera genom ”tough love” är inte dom som blir det mest framgångsrika ledarna eller medarbetarna. All forskning visar att det är precis tvärtom.

Intervju för Unionen 2017

Läs Filips intervju i Unionen om hur det välvilliga ledarskapet kommer bli en nyckelfaktor för att attrahera kompetens i framtiden.

Så säljer man in sig själv!

Artikel i Nerikes Allehanda 2017 om finalplatsen i tävlingen #unionenpitch och om hur man ska göra föra att pitcha sig själv på bästa sätt.

Finalplats för Filip

Intervju för Örebro universitet om finalplatsen i #unionenpitch 2017.

#unionenpitch 2017

Se Filips pitch som gav honom en finalplats i #unionenpitch 2017.