Historien bakom

Filip Reineby är utbildad inom retorik, kommunikation och ledarskap. Han är utsedd till en av årets unga entreprenörer och förebilder 2019 och är Sveriges, kanske världens enda stammande retoriker.

Sedan barndomen har Filip levt med stamning, en neuromotorisk funktionsnedsättning som leder till ofrivilliga blockeringar och upprepningar i talet. Genom den unika kombinationen av Filips egen talträningsmetod, utbildning i retorik och historia anlitas han idag av företag  och organisationer såsom Saab, Metro, UF och Ung Cancer för att inspirera entreprenörer, medarbetare och chefer att våga tala och kommunicera med självförtroende.

Filips bakgrund och öppenhet kring sina erfarenheter av mobbning och psykisk ohälsa har inspirerat företag som SJ, ABF och gymnasieskolor över hela Sverige om att snällhet inom kommunikation är nyckeln för att motverka den växande psykiska ohälsan och skapa mer hållbara skol- och arbetsmiljöer.

Förutom att retorikträna sina klienter och föreläsa inspirerar och utbildar han  dagligen sina följare på Linkedin, Facebook, Instagram och Youtube och figurerar i media som retorikexpert.